Alter Ego

Såg på Criminal Minds igår. Avsnittet handlade om en kille vars mamma dog när han var fem år pga av misshandel. När modern hade dött klädde hans styvfar honom i klänningar och slog och våldtog honom in på tonåren. För att klara av den här fysiska och psykiska misshandeln utvecklade pojken ett alter ego (en ytterligare personlighet i samma kropp) - Amanda. Amanda var starkare än Adam, som pojken hette, och hon tog över under styvfaderns övergrepp. När ett alter ego tar över kroppen förändras allt. En person kan normalt vara jätte nervös ha dåligt självförtroende och fladdrande blick, men när personens alter ego träder in kan han bli raka motsatsen.

Avsnittet gick iallafall ut på att Adams alter ego Amande mördade alfahannar som hade vårlov. När Adam sedan förhördes mindes han ingenting, vilket är grejen. Adam kan vara borta medan Amanda får härja fritt i allt från timmar till dagar upp till en hel vecka. Då minnet är helt borta.

Det här är inte påhittat. En del forskare tror att den här sortens alter ego existerar medan andra inte gör det. Jag tror inte att det är påhittat. Jag tror att det är själens försvarsmekanism för att försöka överleva. Det är förbannat härfigt vad vår hjärna klarar av, inte sant!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0