Min dag

Jobbade natt mellan 00.30-07.00 då allt från att en kille på 30+ fråga om vi skulle ta en öl någon kväll till att jag fick stekfett på armen och skrek till av smärta och tappde stekspaden. Mer än halvägs hem glömde jag mina jobbkläder så fick snällt gå tillbaka och hämta dem. Irritationen var inte ens i närheten av måttlig. Sov som en stock mellan 07.30-12.15. Upp och hoppa efter, inte direkt, mina välbehövliga skönhetstimmar. Värmde kycklingwook som morsan tillagat, diska samtidigt som Shania Twain skrek That don't impress me much och tänkte på vilda nätter med för mycket alkohol. Gick en promenad i kylan med lurar i öronen och tänkte på livet i största allmänhet. Slog in lite julklappar och kan nu bocka av detta från Kom ihåg listan. Såg Snowroller för att minska rädslan inför slalombacken imorgon men detta fick motsatt effekt. Är numera skräckslagen! Såg även Sällskapsresan (den där dom är på Gran Canaria) och drömde mej bort till varmare breddgrader med saltvatten och söta drinkar. Brunbrända män och svettiga dansgolv. Livet med andra ord. Tjattrat med Josefin i telefon och kikat på Robert Gustavsson som Petra Mede i Parlamentet. Nu funderar jag på ett kapitel eller två ur Francys Evangelium och därefter brottas med kudden. Om jag nu kommer somna efter en veckas nattjobb vill säga. Men det återstår att se.

And that's my day.


Vad är kärlek?

Kärlek är när din hund hoppar upp i din famn och slickar dej i ansiktet.
Kärlek är när din närmaste vän för femtioelfte gången stryker bort dina tårar.
Kärlek är när din syster skriver att hon saknar dej med ett hjärta efter i ett sms.
Kärlek är när du efter 50 års äktenskap fortfarande blir lycklig av att se din älskade i ögonen.
Kärlek är när din mor ser dej i ögonen med stolthet och glädje.
Kärlek är när ditt barn kryper upp i din fam och somnar med tummen i mun.
Kärlek är när han med stort H kysser dej i pannan och viskar att du ockuperat hans tankar under hela dagen.

För mej finns kärlek i alla former och färger. Och alla sätt är lika vackra. Kärlek är något som stärker och ger näring till själen. Kärlek är något alla behöver och något som alla borde få. Kärlek är det som ger världen glas och kärlek är något som är värt att kämpa för. In i det sista.





Bilder: http://leloveimage.blogspot.com/


Det här åt jag idag

So far:
En macka med korv & kokt ägg samt oboy
Kycklingwook med nudlar
Två mackor med ost & en kopp T
En lussekatt & en kopp T

Min första kärlek

Jag var 14 år och han hade lockigt brunt hår och blå ögon. Hans leende kunde smälta ett isberg, för att inte tala om mej. Hans humor var underbar och han fick mej att skratta tills magmusklerna värkte. Han charmade knäna av morsan och än idag nämner hon honom som drömprinsen eller den 'perfekta pojkvännen'. En eftermiddag låg vi på hans rum och hade låten Wonderwall på repeat i timmar och kysstes tills läpparna var nariga. Han smakade sött. Han viskade tre ord i mitt öra och jag kunde inte sluta le resten av dagen. En svartvit bild där han som bebis hade glass över hela ansiktet prydde min vägg. Hans gula DC tröja var det enda jag bar under en veckas tid. Det var vi två mot världen i några ynkliga månader tills ett nytt kapitel tog start. Utan honom.


Firework



'Cause baby you're a firework
Come on, show 'em what you're worth

Underbar låt som tillsammans med videon gör mej lycklig, så att tårarna rinner.
Jag känner livskraft och styrka.

Mina Föräldrar

Av min mor har jag ärvt min envishet. Ofta stångar vi våra horn mot varandra utan att någon ger sig. Vi har båda alltid rätt. Jag har även ärvt mina händer vilket vi kom fram till under en bio. Vi är inte speciellt lika på utsidan men desstu mer på insidann. Hon är min klippa här i livet. Min stora förebild och idol. Den starkaste människan som går att hitta. Jag är glad att jag valde henne till min moder.

När Josefin såg min fader för dörsta gången komma gåendes emot oss på tågstationen i Göteborg var det första hon sa: Okej, nu vet jag vart du kom ifrån. Jag är en ganska exakt avbild av min far. Min moder brukar säga att jag ärvt hans hår, tänder och lokalsinne. Även han är en vanemänniska såsom mej och han tycker inte en film är värd att se om den inte innehåller blod och motorsågar. Skulle vara en Arch Enemy konsert då.


Om mig

Jag är fruktansvärt otålig: allt ska hända med en gång, helst redan igår. Jag har otroligt dåligt tålamod och är det teknik med i bilden så ger jag mej innan jag ens börjat. Jag ÄLSKAR att läsa böcker, en sommar läste jag ut tio stycken på tio veckor. Ordet självbehärskning existerar inte i min vokabulär, vill jag ha något godis, mat, vad som helst så äter jag det. Ja måste erkänna att jag är lat, hatar dock ordet. Tycker jag något är jobbigt eller inte känner för det så slutar det oftast med att jag struntar i det. En periodare ut i fingerspetsarna; ett tag älskar jag att träna tills jag tröttnar ett annat tag ligger hemma i sängen istället. Ett par veckor äter jag alltid kokt ägg och en smörgås till frukost tills jag hittar något annat och byter till det. Jag ÄLSKAR att skratta och det gör jag högt, länge och med eneri och entusiasm. Dock brukar mina medmänniskor oftast skratta åt mej istället för med mej. Min charm är att få andra att skratta åt saker jag gjort eller sagt. Att köra bil gillar jag, dock kör jag snabbt och mindre bra. Igår såg jag en film som jag fortfarande tänker på och känner mej berörd av, därör ÄLSKAR jag film. Jag ÄLSKAR T. Jag är en ensamvarg och trivs i mitt eget sällskap lika mycket som jag ÄLSKAR att umgås med mina nära och kära lika mycket som nya människor. Jag är social och väldigt lättpåverkad av andra människor. Jag är nog lite av olika personer med olika människor med mej själv och min egen personlighet liggandes i botten och grunden. Jag är en sucker för Maryland chocolate chip cookies. Jag är en drömmare som drömmer och fantiserar mycket om allt mellan himel och jord, dock slår saker sällan in eftersom jag är just otroligt otålig. Jag tror på kärleken och söker efter den sanna kärleken som överlever allt. Jag har sett en skräckfilm, och drömde mardrömmar i en vecka efteråt. Jag ÄLSKAR att sova, and I'm good at it. Jag tycker att jag själv är snyggast med ett leende på läpparna. Jag finner Clive Owen sexigare än sexigast vilket till stor del beror på hans röst och dialekt. Vilket även är en av anledningarna till att filmen Beyond Borders är min absoluta favorit.

 





Me, only me

För att få bättre insikten i mej själv, om vem jag är - Jessica Ann Jasmin Eklund - ska jag då och då skriva ett inlägg med olika teman här på bloggen. Den finns ju ändå främst för att jag ska tillfredställa mina behov av att uttrycka mej. Sen hur intressant det är för någon annan. Well.. det struntar jag nog helt ärligt i.

Dessa teman kommer lyftas fram:

01 – Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Det här åt jag i dag
05 – Vad är kärlek?
06 – Min dag
07 – Min bästa vän
08 – Ett ögonblick
09 – Min tro
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Den här veckan
14 – Vad hade jag på mig i dag?
15 – Mina drömmar
16 – Min första kyss
17 – Mitt favoritminne
18 – Min favoritfödelsedag
19 – Detta ångrar jag
20 – Den här månaden
21 – Ett annat ögonblick
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bättre
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Min favoritplats
28 – Det här saknar jag
29 – Mina ambitioner
30 – Ett sista ögonblick

Inspiration: http://stureplan.se/bloggar/michaela


Order and chaos


Källa: http://leloveimage.blogspot.com/

RSS 2.0